LoggaVitbakgrund-page-001

AM-behörighet ger rätt att framföra:
Moped klass 1 - EU-moped, A-traktor och mopedbil.

Med AM-körkortet kommer en stor frihet men också ett stort ansvar. I trafiken är en bra utbildning ett måste för din och andras trafiksäkerhet.
På HEMA trafikskola har vi utbildning för körkortsbehörighet AM,  moped klass 1. Vår ambition är att du ska tycka det är riktigt roligt att ta ditt körkort
hos oss och vi kommer göra allt för att hjälpa dig bli en säker förare. Ett AM-körkort är ett riktigt körkort och kan sedan användas som ID-kort. 

Nu har vi ett erbjudande till dig som gör din AM-utbildning med oss på HEMA! När du skriver in dig på vår mopedkurs erhåller du 50% rabatt på valfri mopedhjälm hos vår samarbetspartner Framtidsfordon på Larsbergs torg. De har ett mycket brett utbud av olika typer av körklara elmopeder och tillbehör!

Tänk på att eleven måste vara minst 14 år och 9 månader för att få delta på kursen. Kom ihåg att i god tid ansöka om körkortstillstånd för AM behörighet, grupp 1, hos Transportstyrelsen. 
Obs att eleven måste vara 15 år för att
få skriva teoriprovet på Trafikverket. 

Anmälningsformulär för AM

  • Du kan bara boka ett datum som det finns en kurs på i kalendern. Välj första datumet av tvådagarskursen.

Först när du erhållit bokningsbekräftelse från HEMA är kursplatsen bokad. 

Läs bokningsbekräftelsen ni får per mejl noggrant. Innehåller mycket väsentlig information om hur allt går tillväga.

Det går såklart också bra att ringa  receptionen och boka.
08-667 87 97

Manöverbana körs generellt någon av dessa fyra blocktider under en söndag:
Söndag kl. 08.00-10.30, 10.30-13.00, 13:30-16:00, 16:00-18:30

Mopedkörningen i trafik för varje enskild elev är förlagd vardagar efter lunch då det tenderar vara minst trafik då, vilket gynnar säkerheten för eleverna.
 
I kursavgiften ingår inskrivning på trafikskolan, teoriböckerna, obegränsat med övningsdatatester, 2 x 4 timmar teorilektioner där det på rasterna serveras mellanmål/dryck. Hema tillhandahåller skyddsjacka, ryggskydd, reflexväst och lån av moped för manöverbanan och trafikkörningen. 
Kursen för AM-behörighet moped klass 1 kostar 5500 kr. Först när du erhållit bokningsbekräftelse från HEMA är kursplatsen bokad.