LoggaVitbakgrund-page-001

 Kunskapsprovet och körprovet, hur går det till egentligen?

För att du ska få göra teoriprovet och körprovet (uppkörningen) för personbil måste du ha genomfört riskutbildningens båda delar, alltså riskettan och halkbanan. Du kan genomföra riskettan hos oss på HEMA trafikskola och vi hjälper dig att boka riskutbildning del 2, som vi har i samarbete med Gillingebanan. Du kan alltid prata med oss på HEMA, vi har stor erfarenhet av provens olika moment och vi delar såklart med oss av den kunskapen till våra elever. Här nedan kan du även se bra filmer som hjälper dig på vägen. 

Har du koll?

Kunskapsprov / teoriprov

Glöm inte att ta med dig giltig legitimation till Trafikverket. Kom ihåg att du måste fotografera dig hos Trafikverket Förarprov inför teoriprovet, så kom dit i god tid. 

Vem möter du på din uppkörning?


Trafikinspektören (förarprövaren) har som uppgift att förrätta körprov inom körkorts- och yrkestrafikområdet. Deras verksamhet ska bidra till trafiksäkra, riskmedvetna och miljömedvetna förare i trafiken. Inspektören träffar dagligen människor med olika bakgrunder vilket ställer krav på att inspektören är lugn, trygg och har förmågan att skapa en positiv känsla under provet.

Grattis till körkortet